Courtage makelaar: vergelijk en vind de voordeligste makelaar

Benieuwd naar de courtage van een makelaar én naar welke makelaar bij u in de buurt de laagste tarieven hanteert? Bij Verkoopmakelaar vergelijkt u eenvoudig verkoopmakelaars bij u in de buurt. Zo vindt u snel en gemakkelijk de beste en meest voordelige verkoopmakelaars.

Wilt u de makelaarskosten van verkoopmakelaars in uw regio vergelijken? Bij Verkoopmakelaar doet u dit gratis, snel en geheel vrijblijvend.

Begin met gratis vergelijken
Vergelijk lokale makelaars
Bespaar veel kosten
Maak de juiste keuze
Gratis & vrijblijvend

Wat is de courtage eigenlijk?

De courtage van een makelaar is de vergoeding die de makelaar krijgt voor haar of zijn geleverde diensten. In dit geval is deze dienst de verkoop van een woning of pand. Courtage is in feite het tarief of de prijs van de makelaar en behoort samen met de opstartkosten tot de zogenaamde ‘makelaarskosten’. In tegenstelling tot de opstartkosten betaalt u de courtage pas als u uw huis heeft verkocht.

Foto van wegwijzerpaal in Steenwijkerland

Hoe hoog zijn de tarieven van makelaars?

Zo duidelijk als de definitie van courtage is, zo onduidelijk is de hoogte hiervan. Dit heeft te maken met het feit dat niet elke makelaar de makelaarskosten op dezelfde manier vaststelt. Verreweg de meeste makelaars werken met een percentage van het koop- of verkoopbedrag, doorgaans zo’n 1 tot 2,5%. Een belangrijke kanttekening is dat de courtage van een makelaar exclusief BTW wordt berekend. De exacte tarieven van de makelaar zijn dus afhankelijk van 1) het courtagepercentage dat de desbetreffende makelaar hanteert en 2) het verkoopbedrag.

Grote verschillen

In dit laatste schuilt nu de onduidelijkheid. Het verschil tussen 1 en 2,5% klinkt namelijk verwaarloosbaar, maar in de praktijk kan dit een verschil van wel duizenden euro’s betekenen.

Een voorbeeld: stel u verkoopt uw woning voor €475.000 en uw makelaar hanteert een schappelijke courtage van 1%. In dat geval zijn de makelaarskosten slechts €4.750 (exclusief BTW). Maar stel dat uw makelaar een hoger tarief hanteert, bijvoorbeeld van 2 of 2,5%, dan is de courtage maar liefst €9.500 of €11.875 (excl. BTW)!

Zelf makelaarskosten vergelijken

Kortom, u doet er verstandig aan uw makelaar zorgvuldig uit te kiezen. Kiest u namelijk de ‘verkeerde’ (lees: een makelaar met erg hoge courtage), dan kan u dit duizenden euro’s kosten. Hoe u de beste makelaar kiest? Heel eenvoudig: door ze met elkaar te vergelijken! Bij Verkoopmakelaar vindt u in vier eenvoudige stappen de meest geschikte makelaar:

 1. Geef aan waar u de meeste waarde aan hecht: een hoge beoordeling, een makelaar met een lage courtage, veel ervaring in uw gemeente of een balans tussen ervaring en makelaarskosten;
 2. Voer de postcode en het adres van de woning in;
 3. Selecteer de geschatte waarde van de woning;
 4. Vul uw persoonlijke gegevens in: vervolgens gaan wij op zoek naar de makelaar die het beste aansluit op uw wensen en voorkeuren.

Houd ook andere zaken in het oog

De makelaarscourtage is natuurlijk niet het enige waar u rekening mee dient te houden. Ook andere factoren, zoals de ervaring en expertise van de makelaar, diens ervaring in uw gemeente of omgeving en een hoge klanttevredenheidsscore spelen een belangrijke rol. U wil immers ook een makelaar die uw woning voor een zo hoog mogelijk prijs verkoopt en dit op een fijne, professionele manier doet. Daarom kunt u bij ons aangeven welke dingen u belangrijk vindt in een makelaar – dan zorgen wij voor de perfecte match.

Ontdek de voordelen van Verkoopmakelaar

Bij Verkoopmakelaar vergelijkt u snel en eenvoudig verkoopmakelaars en hun courtages in uw gemeente en regio.

 • Uniek in service en kwaliteit;
 • Geen resultaat, dan ook geen makelaarscourtage;
 • De overeenkomst kan na 12 maanden zonder opzegkosten worden ontbonden;
 • U ontvangt altijd een gratis waardebepaling en advies van de makelaar;
 • Complete dienstverlening inclusief financieel advies en taxaties;
 • U blijft anoniem vanaf het invullen van uw postcode;
 • U kunt alle makelaars in één keer vergelijken.

Hoe werkt het?

Wilt u weten welke makelaar uit de omgeving het beste bij u past? Bij ons vergelijk je alle makelaars uit de regio binnen 1 minuut. Het werkt als volgt:

 1. U voert uw gegevens in onder het kopje begin met vergelijken.
 2. U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag per mail.
 3. Wij nemen contact met u op om u de mogelijkheden voor te leggen en geven daarbij een passend advies.
 4. U zit nergens aan vast en heeft gratis informatie ontvangen over makelaars in de omgeving. Dit kan u helpen om de juiste keuze te maken.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.


T: 0561 - 450 606

E: info@verkoopmakelaarofferte.nl

Begin direct met vergelijken

Zoekt u een makelaar in uw gemeente? Vergelijk dan via Verkoopmakelaar gratis en eenvoudig courtages van lokale makelaars. Zo vindt u ongetwijfeld een geschikte makelaar met een niet al te hoog courtage.