Huis verkopen? Vind de beste lokale verkoopmakelaar

U heeft besloten uw huis te verkopen, maar hoe kunt u dit het beste aanpakken? Bij de verkoop van uw woning komt immers van alles kijken, van het vinden van een geschikte verkoopmakelaar tot het bepalen van de verkoopstrategie. Het gevaar is dan ook dat u het overzicht kwijtraakt.

Daarom vergelijkt u bij Verkoopmakelaar gratis, eenvoudig en vrijblijvend verkoopmakelaars bij u in de buurt. Met een ervaren, lokale makelaar verloopt de verkoop van uw huis soepel en hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Begin met gratis vergelijken
Vergelijk lokale makelaars
Bespaar veel kosten
Maak de juiste keuze
Gratis & vrijblijvend

Hoe moet u uw huis verkopen?

Op de vraag hoe u uw woning moet verkopen hebben we helaas geen eenduidig antwoord. Iedere woning en iedere situatie is immers anders. Dat gezegd, als u uw woning verkoopt moet u in ieder geval een verkoopmakelaar inschakelen, de vraagprijs bepalen, uw huis klaar maken voor de verkoop, bezichtigingen inplannen en onderhandelingen voeren. Wat er allemaal nog meer moet gebeuren bespreekt de makelaar met u.

Foto van wegwijzerpaal in Steenwijkerland

Wanneer kunt u het beste uw huis verkopen?

Bepalen wanneer u uw woning moet verkopen is lastig. In principe zijn er geen goede of slechte momenten: u bepaalt zelf wanneer de tijd rijp is. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek wel dat er specifieke maanden zijn waarin de meeste huizen verkocht worden. Dit zijn mei, juli, oktober, november en december. Met name december steekt qua aantal ‘woningoverdrachten’ met kop en schouders boven de andere maanden uit. Betekent dit dat u uw woning in december in de verkoop moet zetten? Niet per se, aangezien de concurrentie dan ook hoog is en het per gemeente kan verschillen. Daarom doet u er verstandig aan een lokale makelaar in de arm te nemen en dit met hen te overleggen.

Checklist

Uw huis verkopen betekent een hoop zaken regelen of laten regelen. Onderstaande checklist voor het verkopen van uw huis omvat alles wat u moet doen, moet laten doen door de makelaar en waar u in ieder geval rekening mee moet houden.

 • Vergelijk & kies een verkoopmakelaar;
 • Vraag een definitief energielabel aan;
 • Maak het huis verkoopklaar (achterstallig onderhoud, huur een verkoopstylist in en/of laat foto’s maken);
 • Regel een verkoopbord;
 • Plaats advertenties;
 • Organiseer een Open Huis en plan bezichtigingen in;
 • Onderhandel met potentiële kopers;
 • Teken het verkoopcontract;
 • Spreek af bij de notaris;
 • Plan uw verhuizing in;
 • Zeg verzekeringen op;
 • Neem de meterstanden op;
 • Sleuteloverdracht & verhuizing.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een huis verkopen?

Bij de verkoop van uw woning moet u ook rekening houden met de kosten. De grootste kostenpost is de courtage, ofwel de makelaarskosten. Doorgaans hanteert een makelaar een courtage van 1 tot 2,5% van de verkoopprijs. Vergis u overigens niet: het verschil tussen 1 en 2,5% kan oplopen tot duizenden euro’s. Andere mogelijke kosten zijn de kosten voor het aanvragen van een energielabel (€100 tot €200), het verkoopklaar maken van de woning (kosten variëren) en de kosten van de notaris (€90 tot €500).

Vergelijk & kies de beste lokale verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar met lokale kennis en expertise is essentieel als u uw woning zonder stress en tegen een zo hoog mogelijke verkoopprijs wilt verkopen. Tegelijkertijd wilt u een makelaar met een hoge klanttevredenheidsscore en een niet al te hoge makelaarscourtage. Daarom vergelijkt u bij Verkoopmakelaar gratis, gemakkelijk en geheel vrijblijvend lokale verkoopmakelaars. U voert simpelweg uw postcode, huisnummer en voorkeuren in. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag met het vergelijken van de verschillende makelaars in uw regio. Zodra we de perfecte match hebben gevonden ontvangt u een vrijblijvende offerte van de desbetreffende verkoopmakelaar en is de verkoop van uw woning weer een stukje dichterbij.

Waarom Verkoopmakelaar?

 • Uniek in service en kwaliteit;
 • Heldere en duidelijke aanpak;
 • Geen resultaat, dan ook geen kosten;
 • Gratis waardebepaling van uw woning en advies;
 • We stellen samen een marketingplan op voor een optimaal resultaat;
 • Complete dienstverlening inclusief financieel advies en taxaties.

Gaat u uw woning verkopen? Dan doet u er verstandig aan een makelaar in de arm te nemen. Hij of zij geeft u advies, ontlast u daar waar mogelijk en neemt ook de onderhandelingen op zich. Vergelijk daarom hier gratis, eenvoudig en vrijblijvend makelaars in uw gemeente. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe werkt het?

Wilt u weten welke makelaar uit de omgeving het beste bij u past? Bij ons vergelijk je alle makelaars uit de regio binnen 1 minuut. Het werkt als volgt:

 1. U voert uw gegevens in onder het kopje begin met vergelijken.
 2. U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag per mail.
 3. Wij nemen contact met u op om u de mogelijkheden voor te leggen en geven daarbij een passend advies.
 4. U zit nergens aan vast en heeft gratis informatie ontvangen over makelaars in de omgeving. Dit kan u helpen om de juiste keuze te maken.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.


T: 0561 - 450 606

E: info@verkoopmakelaarofferte.nl

Begin direct met vergelijken

Zoekt u een makelaar in uw gemeente? Vergelijk dan via Verkoopmakelaar gratis en eenvoudig courtages van lokale makelaars. Zo vindt u ongetwijfeld een geschikte makelaar met een niet al te hoog courtage.